200 jaar Koninkrijk

augustus 2014
200 jaar Koninkrijk

Viering 200 jaar Koninkrijk op zaterdag 30 augustus in Maastricht

 

Hello World!

Met “Hello World! Nederland is jarig! Al 200 jaar een wereldland. Dat vieren we op zaterdag 30 augustus in Maastricht” kondigt het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk het volgende evenement aan dat zaterdag 30 augustus in Maastricht wordt gehouden, en als thema internationale oriëntatie heeft.

 

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen op zaterdag 30 augustus de viering bij van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht. Ook Zijne Majesteit Koning Filip en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België alsook Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en partner Daniela Schadt zijn aanwezig.

Het door Peter George d’Angelino Tap (kunstenaar en couturier) ontworpen kunstproject ‘Panta Rhei’ (alles stroomt) is onderdeel van het spektakel. Modellen van Miss Nederland en Miss Universe Duitsland dragen onder leiding van Kim Kötter zijn prachtige creaties die aan de hand van vlaggen, symbolen en heraldiek de Europese landen en haar grenzeloze rivieren verbeelden. De regie van het muziek- en kunstmodespektakel is in handen van Martin Michel. De teksten zijn geschreven door Frans Pollux.

Van den Acker is partner voor dit onderdeel van de viering en heeft zo’n 1.000 meter stof geleverd voor de creatie van de kostuums.

 

Namens Van den Acker zal Pieter van den Acker aanwezig zijn op de VIP tribune, in aanwezigheid van de de Koning en Koningin.

 

live op TV zaterdag 30 augustus, 14.15 uur, Nederland 2.

Made in Holland since 1807